Andrzej Baryga, Katedra Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności

  Nowa pracownia badawcza w Katedrze Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności PŁ otwarta!

W czasie uroczystego otwarcia
Krzysztof Kołodziejczyk

14 lipca 2025 r. na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności odbyło się uroczyste otwarcie nowej Pracowni Badań Właściwości Technologicznych Buraka Cukrowego, Tekstury Żywności oraz Właściwości Mechanicznych Opakowań.



  Destylacja wiedzy – studenci w Polmos Żyrardów

Studenci BiNoŻ w Polmos Żyrardów
arch. autora

15 maja studenci Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności, kierunków Biotechnologia oraz Technologia Żywności i Żywienia Człowieka, mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowych warsztatach zorganizowanych w zakładzie Polmos Żyrardów – jednej z najbardziej nowoczesnych destylarni w Europie.